Hideg víz és légzés – előadás

Paksi András előadása – hideg víz és légzőgyakorlatok (WIM HOF MÓDSZER ismertető)

Időpont: 2023. november 19. (vasárnap) 9:00 – 12:00
Előadás nyelve: magyar
Helyszín: Párkány (Štúrovo), Laktanya utca, FitHaus tornaterme (térkép)
Részvétel: ingyenes, de előzetesen visszaigazolt jelentkezéshez kötött, csak a hely kapacitásának megfelelő számú résztvevőnek igazoljuk vissza!

Itt lehet jelentkezni: Jelentkezés
E-mailen értesítünk arról, hogy beférsz-e a rendezvényre (gyetven@mufis.sk) – ide írhatsz ha mégsem tudsz jönni .

Tudnivalók: kényelmes öltözetben érkezz, polifoam/szivacs matraccal, amire kényelmesen le tudsz feküdni a teremben

Az előadás után (kb. 12:15) a Fagyos Kakasok a Duna-partra mennek fürdeni egyet, az új érdeklődők velünk tarthatnak. Mindenki saját felelősségére próbálhatja ki a fürdést (soha ne tegye egyedül). Aki fürdeni is szeretne, javasoljuk hozzon fürdőruhát, törölközőt, valamint javasolt a műanyag lábbeli – a sóder közt lévő esetleges üvegszilánk ne okozzon sérülést a talpon. A fürdés helye Párkányban az öbölnél lesz, kis lejtésű, lassú folyású szakaszon. A víz hőmérséklete várhatóan 8-9 fok lesz.

A Párkányi Fagyos Kakasok szervezésében kerül sor az előadásra, hogy a hidegvizes fürdések iránt érdeklődőknek bevezető információt adjon.

WIM HOF MÓDSZER ismertető előadás

A Wim Hof Módszer (WHM) alapvető előnye, hogy jobb stressztűréshez vezet. Elősegíti a teljesítmény növelését úgy a hétköznapi életben, mint a sportok területén.
Ennek köszönhetően számos pozitív egészségügyi hatást tapasztalhatsz meg, mint például a gyulladásos folyamatok, a lehangoltság, a depresszió mérséklődése vagy éppen megszűnése.


A módszer alappillérei

  1. Hidegterápia

A hidegben való időszakos és fokozatos gyakorlás a WHM első pillére és ezernyi előnnyel jár. Általa barna zsírszövet aktiválódik. Ez javítja a testösszetételt és egészséges fogyást eredményez.
Mérséklődnek a gyulladások és erősödik az immunrendszer. A hormonháztartás egyensúlyba kerül, javul az alvásminőség és az boldogsághormonok felszabadulása révén természetes módon
javul a hangulat. Így válik a hideg jó barátoddá.

  1. Légzés

A módszer második oszlopa a légzés.
Folyamatosan, egész életünk során lélegzünk, még ha nem is vagyunk tudatában a légzés által biztosított elképesztő lehetőségeknek. A keringési rendszer egészségesebb állapota mellett, a teljesebb oxigénellátás az előnyök
egész kincsestárát biztosítja számodra.
A WHM különleges légzéstechnikája több energiát, csökkent stressz szintet és a kórokozókra adott gyorsabb immunreakciót eredményez.

  1. Tudatállapot, elkötelezettség

A harmadik pillér, a megfelelő tudatállapot biztosítja a másik kettő számára a hosszútávon is stabil alapokat. Amikor összpontosítással és elkötelezettséggel vértezed fel magadat, készen állsz arra,
hogy feltárd belső titkaidat és mesterévé válj saját testednek és tudatodnak.

Közös Wim Hof Módszer találkozónk során a következőkben lesz részed:
A légzésminta egyénre szabott “beállítása”
A WHM légzésmódszerének elsajátítása
A fókuszált tudatállapot elérését és fenntartását segítő gyakorlatok elsajátítása
A kapcsolódó ismeretanyag átadása
Azonnali tapasztalatok az érzelmi egyensúly, a mentális és a fizikális teljesítményjavulás, valamint a fizikai készségek fejlesztése terén

A program időtartama kb. 3 óra, és ezalatt képessé válsz arra, hogy otthon, önállóan is tovább tudd fejleszteni rendkívüli képességeidet.


BÓNUSZ!
A találkozó során nemcsak a Wim Hof Módszer alap légzőgyakorlatát sajátítod el! Megtanítom Neked azt is, hogy miként lélegezz mindennapi teendőid közben, ezzel elkerülve a túllégzés esetleges káros hatásait is!

Az előadó – programvezető


Paksi András – Oxygen Advantage oktató, Wim Hof Módszer instruktor, valamint Buteyko Módszer tréneri vizsgával is rendelkezik. (paksiandras.com) Magyarországon az egyetlen, aki mindhárom, számos klinikai tanulmány által is bizonyítottan működő légzésmódszer hivatalos oktatója.
András számos hazai és nemzetközi cég, illetve professzionális sportoló munkáját segíti évek óta.
Munkájával 15 éven át támogatta beteg, illetve magánéletük, életvitelük vagy munkájuk következtében túlterhelt emberek gyógyulását, regenerációját.

25 éves szakmai múlttal rendelkező coach, üzleti tréner és életvezetési tanácsadó, a személyes hatékonyság növelését egyedi módon közelítő “9P” Módszer megalkotója.
Hitvallása: LÉGY LEGJOBB ÖNMAGAD!, melyhez az út: LÉGY IGAZI, LÉGY ÖNMAGAD!
Az általa – a jelen program során is – alkalmazott légzéstechnikai módszerek:

Oxygen Advantage: napjaink egyik legnevesebb légzésterapeutája, Patrick McKeown által kidolgozott rendszer, melynek célja a helyes légzéstechnikák elsajátítása által létrehozott
általános egészség- és teljesítmény-javulás.
Buteyko Módszer: a Konsztantyin Buteyko professzor által kidolgozott légzésterápia, melyet világszerte széles körben alkalmaznak betegségek megelőzésére és gyógyítására
egyaránt.
Wim Hof Method: a “Jégember” módszere a légzés, a mentális fókusz és hidegterápia eszközeivel segíti gyakorlóit abban, hogy boldogabbak, egészségesebbek és erősebbek, vagyis kiemelkedő teljesítményre képesek legyenek.